| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tatlı Tuzlu Fış Fış | 
 
  | 
genç yürek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.01.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95025 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2014 
1,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı un
 
Yarım paket yaş maya
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
Yeterince sıcak su
 
aldığı kadar Tuzlu fış fış için
 
aldığı kadar taze nane
 
İstediğiniz kadar çeri domates
 
İstediğiniz kadar peynir
 
Aldığı kadar Pudra şekeri
 
100 gr margarin
 
 
Derince bir karıştırma kabının içine un ve şekeri dökün
 
Elinizle harmanlayın
 
Unun ortasına havuz açıp yaş mayayı ve ılık suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ortalama 15 dakika yoğurun
 
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmler ile kapatıp mayalanması için yarım saat bekletin
 
Mayalanmış ve kabarmış hamurunuzdan kaşık yardımıyla alıp, kızdırılmış sana margarinin olduğu tavadaki kızartma tavasına kaşık kaşık koyun ve kızartın
 
Kızarttığınız hamur toplarını kâğıt havlu serdiğiniz tepsiye alın ve yağlarının süzülmesini bekleyin
 
Servis edeceğiniz zaman kâğıt havlunun üzerine hamur kızartmalarınızı alın ve üzerine pudra şekeri serpip yanına domates ve kaşar peyniri dilimleri koyup, birkaç dal taze nane yaprağı ile süsleyip ikram edin
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tatlı Tuzlu Fış Fış Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |