|
|
Tatlı Tarhana (Tokat) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90236
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
10,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1,5-2 kg yarma düğüsü
3 kova (20 litre) şıra
Bir leğene koyulan yıkanmış yarma düğüsü şıra ile yumuşayana kadar pişirilir ve suyu çektirilir. Düzenli olarak karıştırarak bir müddet pişirilir. Koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırılır. Olup olmadığını anlamak için bir tabağa az miktarda konulur. Eğer tabağa yapışmadan kalkıyorsa tarhananın kıvamı olmuş demektir. Leğen ocaktan indirilir. Tarhana yüksek kenarlı tepsilere 1-2 cm kalınlığında boşaltılarak soğumaya bırakılır. Ertesi gün tepsilerde katılaşmış olan tarhanalar baklava dilimi şeklinde kesilir. Kapalı ve havadar bir yerde çığlar üzerine serilerek kurumaya bırakılır. Dilimler nişastaya bulanır ve tenekeler içinde saklanır.
Not: Cevizle servis edilir.
|
|
Tatlı Tarhana (Tokat) Tarifleri Amasya Yemekleri
|
|