| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tatlı Simit | 
 
  | 
şeref 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64619 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011 
2,036 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1.5 su bardağı ılık süt
 
25 gr. yaş maya
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1.5 çay bardağı şeker
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Hamuru hazırlamak için ılık süt, maya, şeker ve biraz unu karıştırın. Eritilip soğumuş tereyağını da ekleyip un katarak yumuşak bir hamur yapın. Karıştırırken içine tuz da atın. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Elinizde uzun silindir yapıp simit gibi birleştirin ve kenarlarına bıçakla çentikler atın. 200 derece fırında pişirin. Reçel ve eritilmiş çikolatayla süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tatlı Simit Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |