| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tatlı Pide | 
 
  | 
potpori 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2010 
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49275 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010 
2,254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yaş maya
 
1 su bardağı ılık su
 
1 adet yumurta beyazı
 
1 çorba kaşığı şeker
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
2 su bardağı tuzsuz lor
 
1 çay bardağı şeker
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı su
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
 
Hamur malzemesi biraraya getirilir, orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Sonra hamurdan yarım limon kadar parçalar koparılır. Merdaneyla tatlı tabağı büyüklüğünde, oval şekilde açılır. Uzunlamasına lorlu iç konur. İki tarafından ortada kapanacak biçimde katlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine üst malzeme karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızrana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tatlı Pide Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |