| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tatlı Krep Hamuru | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61996 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2011 
3,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 gr (1+1/4 su bardağı) un
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
3 yumurtanın sarısı
 
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
 
100 gr (1/2 su bardağı) süt
 
100 gr (1/2 su bardağı) soğuk su
 
3 çorba kaşığı vişne suyu
 
 
Un ve şekeri orta boy bir kaseye eleyiniz. Ortasını çukur yaparak yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağı katınız. Tahta bir kaşıkla yumurta ve yağı una yavaşça yediriniz. Yavaş yavaş süt ve suyu katıp, pürtüksüz bir bulamaç olana kadar karıştırınız. Vişne suyunu katıp, iyice karıştırınız. (Bulamaç hâlâ pürtüklü ise süzgeçten süzünüz.) Kasenin üstünü örterek 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tatlı Krep Hamuru Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |