| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tatlı Kabak Sepetleri | 
 
  | 
hümaşa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.01.2014 
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94824 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2014 
1,767 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
2,5 su bardağı un 
 
1 yumurta 
 
100 gram tereyağı
 
Kreması için 
 
2 su bardağı süt 
 
2 yumurta sarısı 
 
5 çorba kaşığı şeker 
 
1 paket vanilya 
 
3 çorba kaşığı un 
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
600 gram tatlı kabak 
 
2 adet karanfil
 
 
Hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle kumgibi olana dek ovalayın.Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ekleyip yoğurmaya devam edin ve kıvama gelince de tart kalıbına kenarlarını yükseltip yerleştirin. Hamurdan biraz ayırıp içine kakao ekleyip üzerine sepet gibi görünmesi için burgu çubuklar yapabilirsiniz.Ve hepsini fırında 200 derecede pişmeye bırakın. Bu arada kreması için küçük bir tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın.Koyulaşıncaya kadar pişirin.Ocaktan alıp üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karışıma yedirin. Soğumaya bırakın. Bu arada kabakları karanfili az suda haşlayıp küp şeklinde doğrayıp hazırlayın. Fırından çıkan tart hamurun üzerine soğumuş kremayı yerleştirip üzerine de haşlanmış kabakları dizin. İstenirse yanında çiğ badem serpin ve ikram edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tatlı Kabak Sepetleri Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |