| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tatlı Havuç Dolması (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74500 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2012 
2,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
 
bu bölümümüzde tatlı bir tarifimiz var
 
bir meyve tatlısı diyebiliriz
 
"Tatlı Havuç Dolması"
 
ama önce malzemeleri öğrenelim
 
1 kilo kalın havuç
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1,5 su bardağı su
 
içi için; 1 poşet toz krem şanti
 
1 çay bardağı soğuk süt
 
ve 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
malzemelerden sonra havuçları soyarak işlemlere başlıyoruz
 
havuçlarımızın özellikle kalın olmasını rica etmiştim
 
böyle bir aletle incecik soyuyoruz
 
biliyorsunuz ülkemizde en ünlü havuçlar, en kaliteli havuçlar...
 
Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yetişiyor
 
bunlar da Beypazarı havuçları
 
üstünü ve atını da aldıktan sonra diğerlerini de aynı şekilde soyuyoruz
 
havuçları soyduktan sonra 2 parmak eninde kesiyoruz
 
havuçlarımızı tam ortasından böyle bir aletle oyuyoruz
 
havuçları oyduk, çıkan içleri salata ya da mücver yapımında kullanabiliriz
 
şimdi pişirmek üzere ocağın yanına gidiyoruz
 
havuçları ateşe yerleştirdik
 
şimdi çabuk pişmesi için 1,5 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz
 
ve kısık ateşte yumuşayana kadar kapaklı olarak pişirıyoruz
 
havuçlar pişiyor, biz de bu arada krem şantiyi çırparak devam edelim
 
1 poşet krem şanti, biliyorsunuz 75 gram
 
üzerine özellikle soğuk süt ilave ediyoruz
 
ve mikserle önce kısık, sonra hızlı devirde çırpıyoruz
 
hatırlarsanız krem şantinin olup olmadığını anlamak için bir testimiz vardı
 
şöyle ters çevirdiğimizde dökülmüyor
 
tamam bu olmuş demektir
 
şimdi buzdolabında bir süre bekletebiliriz
 
evet havuçlar dörtte üç oranında yumuşadı
 
şimdi üzerine şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz
 
şeklini kaybetmeden yumuşayana kadar...
 
bir süre daha kapaklı olarak pişiriyoruz
 
evet havuçlar pişmiş gibi görünüyor, bir test yapalım
 
bir hayli yumuşamış
 
şimdi ateşi kapatım, kendi ısısıyla 10 dakika daha bekletelim
 
havuçları tam anlamıyla tencerenin içinde soğuttuk
 
harika bi renk
 
şimdi fazla şerbetinin akması için biraz sallayarak...
 
servis tabağına alıyoruz
 
havuçları kısa süreliğine bir kenara bırakalım
 
hatırlarsanız krem şanti çırpmıştık
 
üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ilave ediyoruz
 
ve karıştırıyoruz
 
şimdi karışımımızı, şöyle basit bir krema pompasına dolduruyoruz
 
şimdi pompanın itme parçasını yerleştiriyoruz
 
herhangi bir başlık takmıyoruz
 
ve havuçların içlerini güzel bir şekilde dolduruyoruz
 
şimdi üzerine isterseniz ceviz de serpebilirsiniz
 
ama öncelikle buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz
 
sonra servise sunuyoruz
 
2 saat sonra
 
evet 2 saat geçti tatlılarımız dinlendi
 
şimdi artık porsiyonu servis tabağına aktarabiliriz
 
çok farklı bir lezzet
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında gene fark atacak...
 
değişik bir tatlı tarifi paylaştık
 
"Tatlı Havuç Dolması"
 
en kısa sürede deneyin ve bizleri hatırlayın
 
hoşçakalın...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tatlı Havuç Dolması (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |