Pilav için:
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk için:
500 g kuşbaşı doğranmış tavuk
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
5-6 adet arpacık soğan
1 adet sarı kapya biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 dal taze soğan
Sosu için:
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı bal
Pirinci nişastası gidene kadar iyice yıkayın.
Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız pilav tenceresinde tereyağını eritin.
Süzdürdüğünüz pirinci ilave edin ve kavurmaya başlayın.
4-5 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çekmeye başladığında Arçelik Ankastre Ocak'ın altını kısın ve suyu tamamen çekene kadar pişirin.
Sosu için Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tavada nişasta, su, ketçap, elma sirkesi, esmer şeker, soya sosu ve balı iyice karıştırın.
Kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
Bu sırada kuşbaşı doğranmış tavukları mısır nişastasına bulayın.
Arçelik Ankastre Ocak'ta geniş bir tavada ayçiçek yağı kızdırın ve rengi dönene kadar kızartıp kenara alın.
Aynı tavada arpacık soğanlar, doğradığınız biber, havuç ve sarımsakları sotelemeye başlayın.
Üzerine kızarttığınız tavuk ve hazırladığınız sosu ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
Pilavı pişirdiğiniz yuvarlak döküm tencerenin üzerine tatlı ekşi soslu tavuğunuzu alıp servis edin.
|