1 paket Akdeniz yeşilliği
 
50 gram kurutulmuş domates
 
1 dal taze biberiye
 
5-6 yaprak taze fesleğen
 
15 dal ince kıyılmış taze frenk soğanı
 
Bir tutam ince kıyılmış taze nane
 
Bir tutam taze kekik
 
3 sap ince kıyılmış taze sarmısak
 
50 gram filizi
 
10 adet ufalanmış ceviz
 
100 gram kırmızı lahana (ince kıyılıp, tuzla ovalanmış)
 
100 gram haşlanmış mısır
 
1 çorba kaşığı kapari
 
1 çorba kaşığı kuru üzüm
 
50 gram tulum peyniri
 
Sos için:
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet limonun suyu
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı bal
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
 
 
Öncelikle salata kasesine Akdeniz yeşilliklerini alın.
 
Üzerine salata malzemelerini koyun.
 
Sos malzemesini çırpıp, salatanın üzerine yayarak servis yapın.
 
 
 
  
 |