| 
 
 
 | 
Tatlı Çorba | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159499 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2021 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
1 kase kuru üzüm
 
1 kase kayısı
 
1 kase incir 500 ml. kuşburnu marmeladı
 
2 - 3 su bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
 
1/4 demet dereotu
 
 
Aşurelik buğday birkaç saat ıslatın. Islatılan buğday üzümlerle su eklenerek pişirmeye başlayın.
 
Buğdaylar piştikten sonra üzerine incir biraz daha kaynayınca kayısı ekleyin.
 
Birazda öyle pişirin. Gerekir ise su ve şeker ekleyin. Üzerine kuşburnu marmelatı dökün.
 
Biraz daha pişirin. Kapatın. Kaseye alın ceviz veya fındık ile servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |