| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tatlı Börek (Bartın) | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116058 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2016 
2,247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
10 adet kuru yufka
 
1 kg ceviz içi
 
250 gr tereyağı
 
250 gr sıvıyağ
 
Şerbeti için:
 
2 kg şeker
 
1,5 kg su
 
 
Yufkalar önce ıslatılır. Teker teker tepsiye dizilen yufkaların her katına eritilen tereyağ ve ceviz dökülür ve fırına sürülür. Şerbeti de hazırlanıp soğuduktan sonra fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür. Soğuk servis edilir.
 
 
Not: Ölçüler kullanılan tepsiye göre azaltılabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tatlı Börek (Bartın) Tarifleri Amasya Yemekleri
 | 
 
 
 
 |