Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Et Yemekleri > TATİL YAHNİSİ (1 adet - 51,934 defa bakıldı)

TATİL YAHNİSİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TATİL YAHNİSİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc68852
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
1,866 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gr sığır bonfilesi
60 gr (1/2 su bardağı)
1 çorba kaşığı un
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
3 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
5 orta boy havuç (kabukları kazınıp, her biri 4'e bölünmüş)
1 küçük şalgam (kabuğu soyulup, küb biçimi parçalara kesilmiş)
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
2 büyük patates (kabukları soyulup, her biri 4'e bölünmüş)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170° C) getirip, ısıtınız.
Bonfileleri 60 gr (1/2 su bardağı) una iyice bulayınız. Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca bonfileleri ekleyip, iki büyük kaşıkla çevirerek her yanlarını kızartınız. Bonfileler iyice kızarınca, delikli kepçeyle tencereden alıp, ısıtılmış yayvan bir tabağa yerleştiriniz. Soğanların 2/3'ünü havucun yarısını ve şalgamı tencereye koyup, üstü açık olarak orta ateşte 5-6 dakika (arasıra karıştırıp, sebzelerin tencereye yapışmamasına dikkat ederek) pişiriniz. Bonfileleri sebzelerin üstüne yerleştirip, et suyunu ekleyiniz. Tuz, biber, defne yaprağı ve kekiği katıp, orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, fırının orta katına sürerek 2,5-3 saat, et biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz. (Pişme süresince gerekirse biraz daha et suyu ekleyiniz.)
Tencereyi fırından alıp, bonfileleri bir delikli kepçeyle bir tabağa çıkarınız. Tencerede kalan sosu ve sebzeleri bir süzgeçten süzüp, tahta kaşığın sırtıyla sebzeleri iyice bastırarak bütün sularını çıkarınız (Süzgeçte kalan posayı atınız). Süzdüğünüz sosu yeniden tencereye koyup, bonfileleri ekleyiniz. Kalan havuçları, kalan soğanları ve patatesleri katınız. Tencerenin kapağını kapatıp, yeniden fırına sürerek 45 dakika daha, et ve sebzeler bıçağın ucuyla bakıldığında iyice yumuşak oluncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi fırından alıp, etleri delikli kepçeyle çıkararak, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Sebzeleri de delikli kepçeyle alıp, etlerin çevresine döşeyiniz. Tenceredeki sosa kalan 1 çorba kaşığı unu katıp, orta ateşte iyice karıştırarak 1 dakika, sos pürtüksüz ve kalın oluncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, sosun yarısını servis tabağındaki yahninin üstüne boşaltınız. Kalan sosu ısıtılmış, bir sosluğa aktarıp, yahninin yanında servis ediniz.

Not: Tatil yahnisini, maydanozlu patates ve yeşil salatayla servis edebilirsiniz.






TATİL YAHNİSİ Tarifleri Et Yemekleri



(1 adet TATİL YAHNİSİ 51,934 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort