Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 
500 gr. Makarna (hazır kelebek makarna)
 
1 Çay Bardağı Sıvı yağ
 
Yarım Yemek Kaşığı Salça
 
250 gr. Kıyma
 
2 Baş Soğan
 
2 Su Bardağı Yoğurt
 
Yeteri Kadar Karabiber
 
Yeteri Kadar Kimyon
 
2-3 Diş Sarımsak
 
Yeteri Kadar Su
 
 
Tencerede su kaynatılır, içine makarnalar konulup haşlanır, piştiğinde süzülür. 
 
Daha sonra yoğurt, tuz, sarımsak ve makarna karıştırılır. 
 
Ayrı bir yerde soğanlar doğranır ve bir tencerede kavrulur. 
 
Karışıma kıyma, baharatlar ve salça eklenir. Bir iki tur karıştırıldıktan sonra biraz su katılır. 
 
Servis edeceğimiz tabağa bir miktar makarna konulur, üzerine kıymalı sos eklenir. 
 
Daha sonra bir kat makarna bir kat daha kıyma konulur. 
 
Tabak en üstte kıyma olacak şekilde hazırlanır ve servis edilir.
 
 
Not: Yoğurt kaşıktan akacak şekilde sulu olmalıdır.
 
 
 
  
 |