| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tatar Böreği (Artvin) | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51563 
Gönderme Tarihi: 13.May.2010 
2,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 g / 4 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
2 yumurta
 
840 g / 4 su bardağı yoğurt
 
60 g / 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 
4 diş sarımsak
 
Pul biber
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
 
Un, yumurta, tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Tarifte belirtilen miktarda su yeterli olmazsa azar azar su ekleyerek istenen kıvama getirin ve hamuru 10 dakika dinlendirin.
 
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın ve 3 mm inceliğinde yufkalar açın.
 
Açtığınız yufkaları bir bez üzerinde hafifçe kurutun. Kuruyan yufkaları da 2 şer cm lik şeritler halinde kesin. 
 
Şeritlerden birkaç tanesini üst üste koyun ve enine 2 cm aralıkla küçük kareler şeklinde kesin.
 
Tencereye yeterli miktarda su koyun ve su kaynamaya başlayınca biraz sıvıyağ damlatın ve tuzunu ekleyin.
 
Kaynayan suya hamurları koyarak haşlayın.
 
Haşlanan hamurları süzün.
 
Servis tabağına aldığınız hamurların üzerine eritilmiş tereyağından dökün ve karıştırın.
 
Sarmısakları tuzla dövdükten sonra yoğurda ekleyin ve karıştırın. Hamurun üzerine dökün.
 
 
Not: Arzu ederseniz yağ, salça, pul biber ilave ederek sos hazırlayabilir ve bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tatar Böreği (Artvin) Tarifleri Bartın Yemekleri
 | 
 
 
 
 |