Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Video Makarna Tarifleri > Tas Kebabı (görsel) (1 adet - 18,080 defa bakıldı)

Tas Kebabı (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tas Kebabı (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc115782
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016
2,374 defa indirildi / yazdırıldı




Türkçe altyazılıdır.




merhabalar efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde geleneksel Türk mutfağına özgü çok eski bir tarifimiz var
ama hala güncel bir tarif
"Tas Kebabının" yapımını öğreneceğiz
ama isterseniz önce gerekli malzemelere bir gözatalım
600 gr. kuzu kuşbaşı et
250 gram arpacık soğan
8 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı domates salça
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
yeteri kadar tuz
ve 2 su bardağı su
evet tas kebabı için gerekli malzemeleri öğrendik
yapımı da oladukça kolay, geleneksel bir tarif
şimdi bir karıştırma kabı lazım
öncelikle domates salçasını ve yağı bırakalım
üzerine pul biberi...
karabiberi...
ve yeteri kadar tuzu ilave edelim
parmak uçlarımızla güzelce karıştıralım
üzerine 600 gram kuzu kuşbaşı et ilave ediyoruz
biraz alt-üst ediyoruz
yağı, salçayı ve baharatları bünyesine çekmesi için
bu şekilde beklettik
biz de soyduğumuz patatesleri doğrayalım
çok fazla ufak doğramayacağız, bu büyüklük yeterli
üzerine ilave edelim
patateslerden sonra soyduğumuz arpacık soğanlarını...
ve soyduğumuz bütün sarımsakları da ilave ediyoruz
ve güzel bir şekilde karıştırıyoruz
biz böyle bir tas kullanıyoruz
herhangi kulpsuz bir tas olabilir
yeter ki ısıya dayanıklı olsun
karışımımız buraya muntazam bir şekilde yerleştiriyoruz
bu şekilde yerleştirdik
herhangi bir; tepsi, tava, nasıl uygunsa efendim
bunun tam ortasına ters çevireceğiz
bu şekilde tam olarak deymesi gerekiyor
zaten etler küçülecek, şimdi ateşin yanına gidelim
ateşimizi yaktık, ateşimiz şu an harlı
tas kebabımızı yerleştirdik
2 su bardağı kadar, kenardan su bırakıyoruz efendim
şimdi üzerine her hangi bir ağırlık koyacağız
biz içine su doldurarak böyle bir kap koyduk
yukarı çıkmaması için
harlı ateşte kaynayana kadar bekleyeceğiz
artık kaynamaya başladı
ateşi çok kısığa getiriyoruz ve bir buçuk, iki saat pişiriyoruz efendim
2 saat sonra
tas kebabımız yaklaşık 2 saattir kaynıyor
şimdi ateşi kapatalım 10 dakika dinlendirelim ve servise sunalım
evet efendim şimdi kavuşma zamanı
10 dakika dinlendirdik
artık tasımızı alalım
harika, çok güzel pişmiş
şimdi artık servise sunabiliriz
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
yapımı kolay, pişirme süresi uzun, geleneksel...
güzel bir tarif paylaştıl "Tas Kebabının" yapımını öğrendik
en kısa sürede denemenizi rica ediyorum efendim
hoşçakalın...






Tas Kebabı (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri



(1 adet Tas Kebabı (görsel) 18,080 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort