|
|
TARTAR BİFTEĞİ (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15362
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2007
2,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
STEAK TARTARE
1 kişi İçin MALZEME:
150 veya 180 gr. sinirsiz ve yağsız bıçakla kıyılmış veya makinadan çekilmiş sığır sokumu veya kontrafilesi
Yarımşar tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan, kapari, maydanoz
Az tuz
Birer çimdik toz hardal ve karabiber
Varsa bir kaç damla varçester ve tabasco
Yoksa az kıyılmış kırmızı yaprak biberi (çuşka)
1 yumrutanın sarısı
1 tatlı kaşığı rafine yağı
1/2 tatlı kaşığı ketçap
YAPILIŞI :
Çukur bir kabın içersine et hariç bütün malzemeyi koyunuz
Ağaç bir kaşıkla üç dakika karıştırıp eti ilâve ediniz
Tekrar birkaç dakika iyice karıştırınız, taze kızarmış tost ekmek üzerine yuvarlak kalınca bir bonfile gibi koyarak servis ediniz
Veya tabağa bir yeşil yaprak salatanın üzerine koyup yanında tostu ayrı olarak servis ediniz
|
|
TARTAR BİFTEĞİ (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|