| 
 
| 
 
 
 | 
 
TART PASTA | 
 
  | 
YEŞİM 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.06.2006 
Mesajlar: 19 Şehir: İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15267 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2007 
5,699 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
hamuru:
 
2 yumurta
 
1 küçük çay bardağı toz şeker
 
1 küçük çay bardağı süt
 
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
 
2,5 çay bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya (veya 1-2 damla çilekli esans)
 
ara krema:
 
1 paket çilekli creme ole 
 
üst meyvesi:
 
parizyen kaşıkla top şeklinde çıkarılmış  karpuz, kavun, taze kayısı, kiraz, çilek, muz ( meyvaların üzerine biraz limon suyu damlatın kararmazlar ) 
 
 
hamurumuzu çırpıp yağlı tart kalıbımıza döküyoruz 170' de pembe pişiriyoruz ...kekimiz pişerken kremamızı 2 bardak soğuk süt ile çırpıp meyvalarımızı hazırlıyoruz. kekimiz  15 dk. hazır oluyor. İlk sıcaklığı çıkınca servis tabağımıza ters çeviriyoruz. içine çilekli kremamızı kaşık ile yayıyoruz...meyvalarımızı dekoratif şekilde dizip üzerine 1 paket tart jölemizi pişirip gezdiriyoruz...(resimdeki pastada sadece karpuz ve şeftali kullandım)
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TART PASTA Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |