https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
0,5 çay bardağı süt
 
0,5 çay bardağı sıvı yağ
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
Islatmak için:
 
1 su bardağı süt
 
1,5 yemek kaşığı çözünebilir kahve
 
1,5 yemek kaşığı toz şeker
 
Krema:
 
1 poşet Dr. Oetker Tiramisu Yap
 
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
Üzeri için:
 
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
Kalıp:
 
Dr. Oetker Bicolor Serisi Tart Kalıbı 28 cm
 
 
Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Keki kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın. 1 su bardağı süt, kahve ve toz şekeri karıştırıp keki ıslatın.
 
Tiramisu Yap'ı 2,5 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Kekin çukur kısmına döküp düzgünce yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
 
Buzdolabından çıkarın ve üzerine kakaoyu serpin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |