|
Tart Hamuru |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108479
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2015
1,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
120 gr. pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
300 gr. un
150 gr. tuzsuz tereyağı
Tuz
Streç film
1. Unu eleyerek bir kaba alın.
2. Pudra şekerini de eleyerek unun içine tuz ile birlikte ilave edin ve karıştırın.
3. Küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını unlu karışıma ekleyin ve elinizle iyice yoğurun.
4. Kum gibi bir kıvam alana kadar tereyağını una yedirmeye devam edin.Kum kıvamını yakalayınca karışıma yumurta sarılarını ekleyin.
5. Karışım bir bütün haline gelinceye kadar iyice yoğurun.
6. Kaptan çıkartıp hafif unlanmış tezgahta çok az yoğurun.
7. Şekillendirerek streç filme sarın.
8. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
9. Dinlenmiş hamuru yağlı kağıt arasında 2 mm kalınlığa gelene kadar açın.
|
|