| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tart Çarşamba | 
 
  | 
yemiş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60150 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011 
1,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
1/4 su bardağı toz badem
 
1 yumurta
 
1/2 su bardağı irmik
 
2 damla acı badem yağı
 
1 çorba kaşığı şeker
 
HAMUR İÇİN:
 
75 gram tereyağı
 
1 su bardağı un
 
yarım su bardağı dolusu dondurulmuş böğürtlen
 
1 çorba kaşığı su
 
1 çorba kaşığı şeker
 
Bir miktar şekerli krema
 
 
Fırını 225 derece ısıtınız. Süte tuzu ekleyip kaynatın. Süt kaynayınca irmiği ekleyip iyice karıştırın. Karışım soğuduktan sonra iyice yoğurun. Karışımı tepsiye yada ısı geçiren bir tabağa yayın. İsterseniz bir kısmını tartın üzerini örtmek için ayırın. Üzerini meyvelerle kaplayın. Acı badem yağını, toz bademi, şekeri ve yumurtayı ve kalan irmiği karıştırın. meyvelerin üzerine yayın. Hamurdan ince parçalar kesip tartın üstünü süsleyin. 30 dakika pişirin. Servisten önce üzerine şekerli krema dökün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tart Çarşamba Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |