1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 su bardağı tarhana
 
Yarım demet ıspanak
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı karabiber
 
5 su bardağı tavuk suyu
 
3 su bardağı su
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır. Tencereye tereyağı konur, eriyince soğan ve sarımsak atılır, pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine ince kıyılmış ıspanaklar atılır. 5 dakika kadar kavrulur. Salça katılır. 3 su bardağı soğuk suda karıştırılmış tarhana katılır. Tavuk suyu da ilave edilir. Karabiber ve tuz da eklenir. Devamlı çevirerek kaynayana kadar pişirilir.
  
 |