1 havuç 
 
1 küçük maydanoz 
 
1 yaban havucu 
 
1 dilim kereviz 
 
1 orta boy soğan 
 
200 gram krema 
 
1 tatlı kaşığı un 
 
1/2 limon 
 
1 çorba kaşığı tarhun iyi kıyılmış
 
Et suyu için kemik
 
Köftesi için:
 
300 gr. kıyma (kıyma makinesi ile 2 kez) 
 
1 küçük soğan  
 
1 yemek kaşığı galeta unu
 
Maydanoz 
 
20 gr. pirinç 
 
1 yumurta 
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
2 litre soğuk suda  kemiğinizi yarım liomn suyu dökerek kaynatın  45 dakika, kapaklı orta ateşte kaynatın.
 
Bu arada sebzeleri  yumuşayana kadar 2 yemek kaşığı yağ  ile soteleyin bir kaç dakika.(kereviz ve havuç)
 
Çorbaya et suyunun içinden kemiği alıp sebzeleri  ekleyin ve 15-20 dakika kapağı kapatıp (pisene kadar) bekleyin.
 
Bu arada, köftemizi hazırlamak için , rendelenmiş soğanı, kıyma, pirinç  galeta unu, maydanoz ve ince kıyılmış yumurta ile iyice yoğurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Islak elle topları bir ceviz büyüklüğünde şekil verin.
 
Çorbamızın ateşini kısıp  köfteleri ekleyip, 10 dakika boyunca kaynatın.
 
Bu arada krema ile unu çırpıp kepçe ile çorbadan su ile ılıtıp  çorba tenceresine ilave edilir.
 
2 çorba kaşığı limon suyu da eklenip kıyılmış tarhun otu ile birlikte 10 dk. pişirilip servis edilir.
 
 
 
  
 |