Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Tarhana (Aksaray) (1 adet - 941 defa bakıldı)

Tarhana (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tarhana (Aksaray)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153478
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2020
265 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kg Aşlık (Yıkanıp ayıklanmış ve kurutulmuş buğday ve arpadan değirmende çekilerek hazırlanmış bir gıda ürünüdür.)
5 Kg Süzme Yoğurt
4 Lt Su
2-3 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu

Aşlık yıkanır, üstünden 4 parmak geçene kadar suyun içinde haşlanır, piştikten sonra ateş söndürülür.
Diğer tarafta süzme yoğurdun üzerine 1 lt su ile karıştırılır.
Ilıyan aşlığın suyundan 1 kepçe yoğurdun üzerine yavaş yavaş, karıştırarak dökülür. Daha sonra yoğurt aşlık kazanının içine ilave edilir. Bu işlem yavaş olması gerektiği için bir kişiden yardım alınmalıdır. Bir kişi yoğurdu azar azar dökerken, diğer bir kişinin de büyük bir kepçeyle 10 dakika karıştırması gerekir.
Yoğurt kabının dibinde kalan yoğurdu boşa götürmemek için suyla çalkalanıp kazana dökülür.
4-5 saat dinlendirildikten sonra tarhana üçgen, sıkma veya yassı yuvarlak şekillerde hasırın üzerine dizilir.
Tarhanalar ilk gün güneş gören ve esintili, ikinci gün gölge ve rüzgar alan bir yerde, gün içinde alt üst ederek kurutulur.
3-4 gün sonra kuruyan tarhanalar bez torbalara doldurulur ve kilerde saklanır.

Not: Özellikle Eskil yöresinde tarhana çerez olarak sade veya pekmeze banarak da yenir. Çerezlik tarhanalar çok ince bir şekilde kurutulur ve kavrularak da yenir.






Tarhana (Aksaray) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet Tarhana (Aksaray) 941 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort