2,5 bardak beyaz ekmek unu
 
1/2 tatlı kaşığı toz maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı ince deniz tuzu
 
100 gr kuru üzüm
 
1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
 
1 yumurta, dövülmüş
 
 
Un, maya, şeker, tarçın, tuz ve kuru üzümleri karıştırın.
 
Tereyağını, 280 ml sıvı yağı ve 1 bardak ılık suyu karıştırın.
 
Sıvıyı kuru maddelere karıştırın, sonra hafifçe yağlanmış bir yüzeye 10 dakika ya da hamur düzgün ve elastik hale gelinceye kadar yoğurun.
 
Hamuru yağlı streç filmle kaplayın, 1-2 saat veya boyut olarak ikiye katlanana kadar dinlendirin.
 
Hamuru 2 dakika daha yoğurun, sonra uzun bir somun haline getirin.
 
Hamuru yağlanmış bir kek kalıbına aktarın ve yağlanmış streç filmiyle tekrar örtün. 1 saat ya da boyut olarak iki katına çıkana kadar kanıtlamaya bırakın.
 
Bu arada, fırını 220 ° C'ye önceden ısıtın.
 
Hamur kabardığında, üstüne çırpılmış yumurta sürün ve üstüne çapraz çizgiler çizin.
 
Kek kalıbını fırının üst rafına aktarın, 35-40 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 |