| 
 
 
 | 
Tarçınlı ve Cevizli Ekmek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167044 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2022 
258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 ekmek hamuru
 
80 gr tereyağı
 
1 yumurta
 
Hamuru toparlamak için:
 
Un
 
Ara dolgusu için:
 
100 gr tereyağı
 
Yarım su bardağı esmer şeker
 
150 gr ince çekilmiş ceviz içi
 
2 çay kaşığı tarçın
 
 
Kaba aldığınız ekmek hamurlarının üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurta koyup yoğurun. Ardından yarım su bardağı un ilave edip ele fazla yapışmayacak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. İstenilen kıvama geldiğinde nemli bir bezle üzerini kapayıp 30-45 dakika mayalanmaya bırakın. Diğer yanda tereyağını kahverengi renk alıncaya kadar eritin. Ocaktan alarak soğumasını bekleyin. Ara dolgusu için ayrı bir kapta esmer şekeri, cevizi ve tarçını karıştırın.
 
Hamur mayalandığında üzerine un serpip büyük bir dikdörtgen halini alacak şekilde merdane ile açın. Üzerine soğuttuğunuz tereyağını sürüp, cevizli harcı dökün. Bu şekilde 10 dakika bekleyecek. Hamuru boylamasına 6 parçaya bölün. Kesilen parçaları üst üste koyarak 6’şar kare oluşturun. Dar ve uzun dikdörtgen kalıbı yağlayın. Kare halinde kesilmiş hamurları önlü arkalı kalıbın içine yerleştirin. 45 dakika dinlendirdikten sonra üzerine esmer şeker ilave edip fırına atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |