| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tarçınlı Tepsi Kebabı | 
 
  | 
Yasin Türe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90198 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2013 
1,952 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram kuzu kuşbaşı
 
2 limonun suyu
 
4 diş sarımsak
 
2 çubuk tarçın
 
Tuz, karabiber, kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı süt
 
 
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı ve süt koyun. Kuşbaşı kuzuyu bu karışımın içinde 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Üzerine bol miktarda limon suyu sıkıp 5 dakika kadar bekletin. Hepsini fırın tepsisine yerleştirip üzerine baharat, tarçın ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip 200 derecede 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Domatesle süsleyip bol salatayla ikram edilebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tarçınlı Tepsi Kebabı Tarifleri Döner Tarifleri
 | 
 
 
 
 |