https://cook.com.tr
Un 4 Su Bardağı
Susam 1 Su Bardağı
Pudra Şekeri 1 Su Bardağı
Ceviz 1.5 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Margarin 1 Paket
Kabartma Tozu 1 Adet
Vanilya 1 Adet
Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı
Susam teflonda kavurulur soğumaya bırakılır.
Margarin ve pudra şekeri yoğrulur.
Diğer malzemeler; vanilya, kabartma tozu, sıvıyağ, yumurta koyulur ve karıştırılır.
Unu eklenir ve iyice yoğurulur, hamur olduktan sonra susam dökülür hamura. Rondoda çektiğimiz ceviz susamla beraber dökülür ve yedirilir hamura
Ceviz büyüklüğünden birazcık daha küçük olur, 170' derecede pişirilir.
Arzuya göre pudra şekeri ve tarçın ikisi karıştırılır ve ona bulanır kurabiye.
|