2 yemek kasığı tereyağı
2 adet dikdörtgen milföy
1/2 çay kaşığı tarçın
1-1,5 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Karıştırma kabına toz şekeri ve tarçını koyup, karıştırın. Daha sonra milföy hamurunu tezgaha serin. Biraz merdaneyle acın cok az sonra üstüne ertilmiş tereyağını fırcayla surun Her tarafını tarçınlı karışım ile sıvayın. Ardından üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Her iki taraftan dikkatlice yuvarlayarak, ortada birleştirin.
Rulo şeklinde sardığınız milföyü, 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Akabinde buzdolabından alıp, 1 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaların üzerlerine elinizle hafif bastırarak, katların yapışmasını sağlayın.
Dökülen şeker ve tarçın karışımını hamurun her iki tarafına bulayabilirsiniz.
Hazırladığınız tarçınlı milföyleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen tarçınlı milföy çıtırları kanepeleri fırından alıp, soğumaya bırakın. Ardından çayın yanında servis edebilirsiniz.
|