Malzemeler:
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
3 su bardağı un
 
Kızartma için:
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Yapımı:
 
 
Derin bir kaba yumurta, yoğurt ve yağ konur mikserle karıştırılır. Üzerine tarçın, elenmiş un, kabartma tozu eklenir ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır. Tavaya sıvı yağ konur, kızınca ıslatılmış kaşıkla lokmalar dökülür. Pembe renkte kızarınca kağıt havluya çıkarılır. Daha sonra servis tabağına aktarılır, üzerine pudra şekeri elenir.
  
 |