| 
 
 
 | 
Tarçınlı Erik Şeftali Suyu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168224 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2022 
310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Erikli karışım:
 
1 kg İtalyan eriği
 
1 çay bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 adet kabuk tarçın
 
Şeftalili karışım:
 
2 adet şeftali
 
1,5 su bardağı su
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
 
Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp dörde kesin ve su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın ve süzün. Kabuk tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın.
 
Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde kesin. Su ile birlikte tencereye alın ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın, süzün ve soğumaya bırakın.
 
Soğuyan erik suyundaki kabuk tarçını çıkarın. Şeftali suyunun içerisine şekerli vanilini ilave edin. Erik suyunu yavaş yavaş kaşıkla karıştırarak şeftali suyunun içerisine ekleyin. Buzdolabında 1 saat soğutup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |