|
|
Tarçınlı Elmalı Mini Kekler |
|
bereketsofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc122201
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2017
1,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı Buğday Unu (200g)
2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (4g)
1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120-125g)
2 Adet Yumurta
9 Yemek Kaşığı Tereyağı (135g)
2 Adet Soyulmuş ve Rendelenmiş Elma
İsteğe göre 6 Yemek Kaşığı Karamel Sos
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
1 Çay kaşığı Toz Karanfil
Bir Tutam Karabiber
Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp ısıtın.
Un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu bir karıştırma kabına eleyerek aktarın. Toz baharatları da ekleyerek harmanlayın.
Bir çırpma kabında, tereyağı ve Pakmaya Pudra Şekerini krema kıvamı alana dek çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek yüksek devirde çırpmaya devam edin. Karışım kabarıp, şeker eridiğinde karamel sosu da ekleyerek spatula ile karıştırın.
Yumurtalı karışıma kuru karışımı da ekleyerek spatula yardımıyla söndürmeden karıştırmaya devam edin.
Kek hamurunu kalıp pişirme kağıtları yerleştirilmiş muffin kalıbına, her birinin 2/3ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
Önceden 180oC ısıtılmış fırında 22-25 dakika pişirin. Fırından alınca ızgara teli üzerinde soğutup, servis yapın.
|
|
Tarçınlı Elmalı Mini Kekler Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|