| 
 
 
 | 
Tarçınlı Çikolatalı Ekmek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175676 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2023 
227 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
200 gr aktif ekşi maya
 
180 gr süt
 
370 gr ekmeklik un
 
1 yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı tereyağı erimiş
 
1 yemek kaşığı şeker ( daha şekerli severseniz arttırabilirsiniz )
 
6 gr tuz
 
İçi için:
 
100 Gram Tereyağı
 
60 Gram şeker
 
80 Gram çikolata rendesi
 
2 şeker kaşığı tarçın
 
 
İç malzemeyi hazırlamak için sadece karıştırdım.
 
Öğlen 25 gr ana mayadan alıp 100 gr un ve 100 gr su ile ön maya hazırlayın.
 
Akşam saat 11 gibi mayam aktif iken bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun .
 
Serin balkonda yoğurma kabıyla birlikte kapağı kapalı sabaha kadar bekletin hava sıcak ise dolaba kaldırın.
 
Sabah hamur kabarınca tezgahta 45×35 cm ebadında dikdörtgen şeklinde açın.
 
İçine iç karışımı sürün.
 
Diklemeye ikiye bölüp örün.
 
Yuvarlak kalıba yuvarlak şekilde yerleştirin.
 
İki saat gibi tepside mayalayın.
 
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 35-40 dak fansız ayarda pişirin.
 
Üstüne pudra şekeri serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |