| 
 
| 
 
 
 | 
 
TARÇINLI BÖBREK | 
 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11564 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2007 
2,341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 
 
8 koyun böbreği, 
 
1 baş soğan, 
 
1 çay kaşığı zeytinyağı, 
 
yeteri kadar tuz, 
 
kırmızı biber, 
 
tarçın.
 
 
Yapımı:
 
Böbrekleri ortadan uzunlamasına ikiye ayırmalı ama iki parçayı birbirinden ayırmamak Rendelenmiş soğanın yarısını bir tabağa yaymalı. Bunun üstüne açılmış böbrekleri yaymalı, onların üstüne de kalan soğanı serpiştirmeli. Böylece bir gün soğukta tutulacak böbrekleri odun kömürü ateşinin beş parmak yukarısına oturtulmuş ızgaraya yerleştirmeli. Vakit vakit zeytinyağı sürerek böbreklerin iki taraflarını da kızartmalı. Tarçınla kırmızı biberi karıştırmalı. Böbrekleri servis tabağına alırken tuzlayıp tarçınlamalı ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TARÇINLI BÖBREK Tarifleri Beyin Tarifleri
 | 
 
 
 
 |