| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tarçın ve şekerli elma kızartması | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9023 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
3,146 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 yumurta
 
140 gr un
 
2 çorba kaşığı süt
 
Tuz
 
1 çorba kaşığı yağ
 
800 gr elma
 
2 limon suyu
 
60 gr pudra şekeri
 
3 tatlı kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı şeker (100 gr)
 
 
Nasıl Hazırlanır:
 
1. Tereyağı yumuşaması için dışarıda bekletin. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını un, süt, tuz, yağ ve yumuşak tereyağı ile karıştırıp 30 dakika dinlendirin. 
 
2. Elmaları soyun. Çekirdeklerini çıkarın ve eşit 1 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın. Üzerlerinde limon suyu gezdirin.
 
3. Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçınla karıştırın. Elma dilimlerini içinde gezdirin. Geri kalan tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin.
 
4. Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın. Bir tavada yağı kızdırın. Elma dilimlerini hamura bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız elmaları kağıt havlunun üzerinde bekletip yağını çektirin. Son olarak elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şeker serpin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tarçın ve şekerli elma kızartması Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |