Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
400 g kuzu ıspanak, ayıklanmış, yıkanmış
½ tatlı kaşığı tuz
Ceviz Taratoru için:
100 g ceviz içi, çekilmiş
40 g bayat ekmek içi, ufalanmış
4 diş sarımsak, ezilmiş
40 ml limon suyu
½ tatlı kaşığı tuz
1/3 tatlı kaşığı karabiber
50 ml su
30 ml zeytinyağı
Ispanağın yapraklarını saplarından ayırın ve bir kâseye koyun. Tuzla karıştırın. Saplarını ve köklerini başka bir tarifte (börek gibi) kullanmak için ayırın.
Ceviz, ekmek, sarımsak, limon suyu, tuz ve biberi mutfak robotuna koyun.
Malzemeleri hamur olana dek karıştırın ve su ekleyerek sosu biraz inceltin.
Mutfak robotu çalışırken zeytinyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız taratoru ıspanakla karıştırarak servis edin.
Not: Tarator yapımında ceviz yerine kabuğu soyulmuş fındık, tatlı badem veya dolmalık fıstık kullanılabilir. Tarator, ızgara balık, midye tava, kalamar tava, taze semizotu yaprakları veya haşlanmış ıspanakla birlikte servis edilir. Salatalık, haşlanmış karnabahar veya semizotuyla da sunulabilir.
|