Yarım karnabahar
 
1 şişe soda
 
4 çorba kaşığı un
 
Karabiber
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı sirke
 
Tuz
 
Tarator:
 
1 su bardağı ceviz
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
Yarım su bardağı su
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
Yarım limonun suyu
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Karnabaharları küçük parçalara ayırdıktan sonra tuzlu sirkeli suda 15 dakika haşlayın. Bir kaba sodayı dökün. Üstüne un, kaşar peyniri, karabiber ve tuz ilave edip, karıştırın. Karnabaharları bu sosa bulayıp kızartın. Tarator için; ekmek içlerini ıslatıp, sıkın. Diğer malzemelerle birlikte blenderda çekin. Karnabaharları bu sosla servis yapın.
  
 |