500 gram büfe sosis
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 şişe maden suyu (soğuk)
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı
Tarator sos için:
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Un, mısır unu, tuz ve maden suyunu karıştırarak akışkan kıvamlı bir hamur elde edin.
Sosisleri hazırladığınız karışıma batırın.
Derin bir tavada yağı ısıtın.
Sosisleri kızgın yağa atarak altın sarısı olana kadar kızartın.
Ceviz, sarımsak, ekmek içi, sirke, tuz ve zeytinyağını rondodan geçirerek pürüzsüz bir sos elde edin.
Kızaran sosislerin yağını süzdürerek çıkarın ve yanında tarator sosla servis edin.
|