Orta boy bir kalkan balığı
 
1 limonun suyu
 
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 
Kızartma için sıvı yağ
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1 bardak un
 
2 orta boy patates
 
Roka
 
Limon
 
Tarator sos için:
 
3-4 dilim bayat ekmek içi
 
Bir avuç ceviz içi
 
1 adet limon
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
3 Yemek kaşığı süzme yoğurt
 
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı mayonez
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Tarator sos için, ekmek içlerinizi çok az ıslatarak çukur bir kaba koyunuz, cevizlerinizi ince ince doğrayın ve ekmek içleri ile karıştırın. Malzeme listesindeki herşeyi kabınızın içerisi ne boşaltın ve b ir çatal yardımı ile ezerek karıştırın. Tüm malzemenin homojen olarak birbirine karıştığına emin olduğunuzda tarator sosunuz hazırdır.
 
Patateslerinizi soyup haşladıktan sonra dört parçaya bölüp, 15 dakika renk alana kadar 200 derece fırında pişirin.
 
Rokalarınızı yıkayıp kuruttuk tan sonra 4-5 dalını servis tabaklarınıza bir dilim limon ile yerleştirin. Temizlenmiş kalkan balığını üç-dört santimlik şeritler halinde kesiniz.
 
Bir kapta zeytinyağınızı ve limonunuzun suyunu çırparak taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
 
Balık parçalarınızı onbeş dakika kadar bu marine sosunda bekletin, daha sonra un layarak kızgın yağda kızartın ve servis tabakalarına alın.
 
Tarator sosunuzu her bir servis tabağına küçük kaplarda koyarak servis ediniz.
 
 
 
  
 |