| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tarator (Cevizli) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96070 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2014 
1,733 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 g ceviz
 
2 dilim ekmek İçi
 
2 kahve fincanı zeytinyağ
 
1.5 kahve fincanı sirke
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Cevizler dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir).
 
Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak iyice karıştırılır ve yine ezilir.
 
Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır. Bir yandan ezerken ceviz ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır.
 
Son olarak tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, sirke katılır ve iyice karıştırılır.
 
Koyu olursa içine bir parça su katılabilir.
 
 
Not: Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak da kullanılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tarator (Cevizli) Tarifleri Brokoli Salatası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |