https://www.acunn.com
 
 
Hamsi 300 gr
 
Mısır unu 150 gr
 
Tarama Havyarı 50 gr
 
Badem 50 gr
 
Beyaz üzüm sirkesi 50 gr
 
Ekmek 4 dilim
 
Süzme yogurt 100 gr
 
Mayonez 100 gr
 
Limon 1 adet
 
Tuz
 
Beyaz Biber
 
Sarımsak 3 diş
 
Soğan 1 adet
 
Pırasa 5 dal
 
Baldo pirinç 250 gr
 
Turna yemişi 50 gr
 
Çam Fıstığı 50 gr
 
Tüp kalamar 1 adet
 
Taze soğan 1/2 demet
 
Taze nane 4/1 demet
 
Dere otu 1/2 demet
 
Maydonoz 1/2 demet
 
Mürekkep 3gr
 
Fingerlime 1 adet
 
 
Hamsilerinizi kafaları ve kılçıkları kalmayacak şekilde ayıklayınız. Ayıkladığınız hamsileri kalıpların üzerine dizerek streç film ile sarıp dondurucuya atıp, iç harcını yapmaya başlıyoruz.
 
Soğanımızı sıçan dişi şeklinde doğrayıp kavurmaya başlayın. Arkasından pırasaları ekleyip, küp küp doğranmış küp kalamar ile birlikte 5 dakika kavurduktan sonra çam fıstıklarını ekleyiniz. Daha sonra 5 dakika daha kavurup yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ilave edin. Ilık suda beklettiğiniz turna yemişlerini de ekleyip, mürekkep ile rengini verin. Sebze suyu ile 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen pilava ince ince doğranmış taze otları ekleyin, iç harcınız hazır.
 
Tarama Tarator İçin; Bademlerimizi rondo?da inceltiyoruz ardından ekmekleri ekliyoruz, tekrar rondodan geçiriyoruz.
 
Çektiğimiz ekmek ve bademin içerisine süzme yoğurt, mayonez, tarama havyarı ve limon ekleyip rondodan geçirmeye devam ediyoruz. Son olarak sarımsak, beyaz biber ve tuz ekleyip sosumuzu hazır ediyoruz.
 
Pırasalarımızı ikiye bölüp ince ince doğruyoruz. Nişasta ve tuza bulayıp derin yağda kızartıp peçetenin üzerine ayırın.
 
Donan hamsilerimizi çırpılmış yumurta beyazı ve mısır ununa bulayıp derin yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız hamsileri kalıptan çıkartıp, yapmış olduğumuz iç pilav ile doldurup uçlarını düzeltiyoruz. Kesilen uçlara tarator sosundan damlatıp ayıklamış olduğumuz fingerlime bandırın.  Hazırladığımız hamsi kuşlarını kızartmış olduğumuz pırasaların üzerine yerleştirip servis ediniz.
 
 
 
  
 |