Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Taraklık Tavası (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taraklık Tavası (Gaziantep)

esra yol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc130740
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2017
917 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi

1 kg. kemikli pirzola
2 kg. olgun domates
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı tereyağı veya sadeyağ
1 küçük limon
1 çay kaşığı karabiber

Tencerede sadeyağ ile birlikte konan pirzolalar rengi dönünceye kadar tavlanır. Üzerine ince kıyılmış soğan ve yağ ilave edilerek birlikte 5-6 dk. kısık ateşte kavrulur. Üzerine 2 bardak sıcak su eklenip 25-30 dk. pişirilir.Kabukları soyulup ince kıyılmış domates, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve az karabiber ilave edilir. Etler yumuşayıp suyu hafif kıvamlı hale gelinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Tuzu kontrol edilerek servis kabına alınan yemeğin üzerine kalan karabiber ilave edilir.

Not: Arzu edenler süzülmüş domates suyu ilave edebilir. Ayrıca etler mangalda rengi dönünceye kadar tavlanıp aynı safhalarda pişirilir. Yanında pirinç pilavı, yeşil biber ve ayran tavsiye edilir.







Taraklık Tavası (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Taraklık Tavası (Gaziantep) 4,518 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort