| 
 | 
| Tam Buğday Unlu Portakallı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168744 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2022
 411 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur için:
 2 yumurta
 1 çay bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 çay kaşığı su
 1 çay bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı tam buğday unu
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1 portakal kabuğu rendesi
 Kalıp:
 Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
 
 Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, su ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Süre sonunda tam buğday unu ve hamur kabartma tozunu ilave edip yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
 Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |