| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 10 adet çekirdeği ayıklanmış hurma
 2 yumurta
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 çay bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı tam buğday unu
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1 tatlı kaşığı toz tarçın
 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
 Kalıp:
 Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
 
 Hurmaları mutfak robotunda püre haline getirin. Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Yumurtaları çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Püre halindeki hurmalar, şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Süre sonunda tam buğday unu, hamur kabartma tozun ve tarçını ilave edip yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız cevizleri hamura ilave edip kaşık veya spatula yardımı ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
 Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |