| 
 
 
 | 
Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça | 
  | 
kuruş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2019 
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146894 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019 
765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı tam buğday unu
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 demet dereotu
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 adet yumurta
 
 
Derin bir kabın içerisine yumurtayı kırın. Zeytinyağı ve yoğurdu da bu kabın içerisine ilave edip karıştırın.
 
İnce kıyılmış dereotlarını da kabın içerisine ekleyin.
 
Tuz ve kabartma tozunu da bu karışımın içerisine ilave edin. Unu da az az koyarak karışımı güzelce yoğurun.
 
Hamura top şekli verişip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin.
 
Hamurun üzerine yumurtanın sarısını fırça yardımı ile sürün.
 
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Tepsini fırına sürüp 20 dakika kadar hamurun pişmesini sağlayın. Daha sonra oda sıcaklığında soğutup servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |