1 adet tam buğday ekmeği
3 adet muz
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Krema için:
1 çay bardağı süt
1 poşet toz krem şanti
Toz krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt mikserle, hızlı ayarda 3 dakika çırpılır. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Bu arada ekmek çok ince dilimlenir, muzlar da yuvarlak şekilde doğranır. Büyük bir kase streç filmle kaplanır. Önce dibine biraz krem şanti sürülür. Üzerine ekmek dilimleri yerleştirilir. Biraz süt gezdirilir. Muz dilimleri konur, krem şanti bırakılır. Bu sırayla malzeme bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Pastanın üstü streçle kapatılır. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi günü streç açılır, ters çevrilir ve dilimlenir.
|