2 su bardağı nohut
2 adet havuç
2 baş soğan
200 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Nohut ayıklanır, yıkanır ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su konur, bir gece bekletilir. Ertesi gün ıslatma suyu dökülür, yeni su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı ve ince çentilmiş soğan kavrulur. Üzerine kıyma ve iri rendelenmiş havuç katılır. 10 dakika kadar kavrulur. Salça, tuz, kimyon ve ezilmiş sarımsak katılır. Bir kaç dakika sonra haşlama suyuyla birlikte nohut ilave edilir. Kapak kapatılır. Kaynama noktasına gelince ateş azltılır ve 5 dakika pişirilir.
|