Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Tahta Balığı (1 adet - 16,817 defa bakıldı)

Tahta Balığı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tahta Balığı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106508
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2015
1,476 defa indirildi / yazdırıldı




İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü

Vücut yanlardan iyice yassılasmıs ve gayet yüksek yapılı, her tarafı iri ve sağlam pullarla örtülüdür. Bas boyu vücut yüksekliğinden çok küçüktür. Burun kısmı yuvarlak, ağız uçta ve küçüktür.
Dıs görünüs açısından Çapak (Abramis brama) balığına benzerse de sırt yüzgecinde 8 yumusak ısın bulunması, anal yüzgeç kaidesinin daha kısa olması, göğüs ve karın yüzgeçlerinin kırmızı rengi ile ondan ayrılır.
Vücudun genel rengi sırtta esmer gri, yanlar esmer beyaz, karın tarafı ise gümüsi beyazdır. Göğüs ve karın yüzgeçleri kırmızı veya portakal renginde, diğerleri renksizdir.
Ortalama uzunluk 16 – 20 cm, maksimum uzunluk 35 cm; ortalama ağırlık 200 – 300 gr, maksimum ağırlık ise 1,2 kg’dır.

ÜREME DÖNEMİ: 3 – 4 yasında eseysel olgunluğa ulasır. Üreme dönemi ise Mayıs – Temmuz aylarını kapsar. Ortalama yumurta verimliliği 80.000 adettir.
TÜKETİM ŞEKLİ: Eti pek lezzetli değildir. Bu nedenle ülkemizde tüketimi sınırlıdır. Diğer ülkelerde ise taze, tuzlu ve isli sekilde yenmektedir.







Tahta Balığı Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Tahta Balığı 16,817 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort