| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Tahta Balığı (kalkan) 2 Kg.
 Domates 3 Büyük boy
 Kuru soğan 3 Büyük boy
 Sarımsak 3 Diş
 Maydanoz 1/2 Demet
 Dereotu 2 Sap
 Zeytinyağı1 Çay bardağı
 Su 1 Su bardağı
 Tuz
 
 Doğranmış domates, ince kıyılmış kuru soğan ve maydanoz, dereotu, sarımsak zeytinyağında kavrulur. Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenir. Tuzlanıp tepsiye dizilir. Üzerine kavrulmuş harç döşenir. Su konarak ocakta pişirilir. Suyu azalırsa eklenir.
 
 Not: Kefal de aynı biçimde pişirilir.
 
 
  
 
 |