250 gr asma yaprağı 
 
3 patates
 
Yarım demet maydanoz 
 
2 dal taze nane
 
2 kabak
 
3 domates 
 
3 soğan
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Yarım su bardağı tahin
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1.5 su bardağı pirinç
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Asma yapraklarını tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. Maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın. Kabakları temizleyip rendeleyin. Domatesleri soyup doğrayın. Soğanları soyup kıyın.
 
Maydanoz, nane, kabak, domates, soğan, kekik, karabiber, kimyon, pirinç, tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tahini geniş bir kaba alıp karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak hafif pişirin. Hazırladığınız iç malzemeyi yapraklara paylaştırıp sarın.
 
Tencerenin dibine patates dilimlerini yerleştirin. Üzerine sarmaları dizin. 1.5 bardak su ve kalan zeytinyağını ekleyin. Üzerlerine porselen bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.
 
 
 ML® Tahinli Lahana Sarması için tıklayın
 
  
 |