| 
 
 
 | 
Tahinli Üzümlü Çörek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106937 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015 
1,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tane yumurta sarısı
 
5 çorba kaşığı toz şeker
 
Aldığı kadar un
 
3 çorba kaşığı tahin
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 çay bardağı üzüm
 
1 yumurta akı
 
1 su bardağı susam
 
 
Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Tezgaha alıp merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım. Üzerine tahin sürüp diğer malzemeleri serpiştirelim. Rulo sarıp 2 parmak kalınlığında dilimleyelim. Her dilimi önce yumurta akına sonra susama bulayıp tepsiye dik olarak dizip ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |